illusztráció illusztráció

Jég és víz - madártávlatból

Drónnal is sikerült megörökítenünk a viharos, hullámzó Balaton befagyásának folyamatát. Különleges élmény!

Ismét egy olyan, gyönyörű és érdekes látványt nyújtó felvétel, melyet semmilyen más módon nem lehetettt volna elkészíteni. Hajóval nem lehet ráúszni a félig fagyott jégtáblákra, gyalogosan még annyira sem - normál repülőgéppel vagy helikopterrel pedig életveszélyes volna ilyen alacsonyan repülni, a rotorok keltette turbulencia pedig "összetörte", összekavarta volna a fenséges látványt.

A legérdekesebb ugyanis éppan az "átmenet" a két halmazállapot között; ahol a már-már teljesen megszilárdult táblácskák milliárdjai összességükben még "folyékonyak", együtt hullámzanak a képlékeny sáv zónáját ostromló, már-már megfagyott Balatonnal.

Érdemes elidőzni a videó 58. másodpercétől látható - először igen kis magasságból (kb. 1 méterről), felülnézetből készült - képeknél, természetesen teljes képernyőn és Full HD felbontásban, megfigyelve így a sok ezer és millió, fagyott és mégis "élő" jégtáblát és az egyéb formákat hihetetlen részletgazdagsággal ábrázoló, felülnézeti képeket. 

Továbbra is várjuk nézőink, észlelőink fotóit, videóit a mostanában oly ritka, mégis gyönyörű időjárási jelenségekkel kapcsolatban - köszönjük!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés